piątek, 20 grudnia 2013

ZUPA MEKSYKAŃSKA




Gotuję wywar miesno-warzywny, taki rosół .
Wyciągam warzywa bo rosół musi być czysty.
Do tego dodaje marchewkę i seler pokrojony w kostkę i przysmażony trochę na maśle.

Potem na tej samej patelni podsmażam boczek (zresztą wszystko smażę na tej samej patelni),
po boczku smażę cebulę pokrojoną w piórka i do zupy. 
Potem ziemniaki i ostrą papryczkę.
Na patelnie daję puszkę pomidorów doprawiam je solą, pieprzem, trochę cukru i czosnku i podduszam je.
Całość wlewam do zupy i jeszcze trochę gotuję, a na koniec jak wszystko jest prawie miękkie to wrzucam paprykę świeżą, kukurydzę i fasolę czerwoną.

Ewentualnie dodaję trochę przecieru pomidorowego.
To chyba wszystko


SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz