Składniki:
1 duży brokuł
2 skrzydełka z kurczaka
3 ziemniaki pokrojone w kostkę lub w paski jak na frytki
1 lub 2 marchewki pokrojone w palsterki
kilka listków selera naciowego
kawałek selera (bulwy) pokrojonej w kostkę
2 liście pora pokrojonego w paseczki
liść laurowy, ziele angielskie, przyprawa warzywa, sól
pęczek koperku
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Gotujemy wywar z mięsa i warzyw.
Wykonanie:
Gotujemy wywar z mięsa i warzyw.
Gdy jest już gotowy rozdrabniamy mięso ze skrzydełek.
Wrzucamy ziemniaki i gotujemy na półmiękko.
Następnie dodajemy brokuły i pilnujemy aby ich nie przegotować, gdyż wówczas nie będą zbyt smaczne
Powinny zachować swój zielonkawy kolor.
Wciskamy ząbek czosnku
Doprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem.
Można zabielić śmietaną.
SMACZNEGO.